Börja spåna på roliga event redan nu!

Hej alla glada Sociologer (och låtsas Sociologer t.ex Fredrik Fidde Nilsson).
Det har varit väldigt många som missat att ett årsmöte för SOFUM överhuvudtaget ägt rum och det är många som har ställt följande fråga; ÄR DET FÖR SENT ATT GÅ MED I NÖJESUTSKOTTET VA VA VA?

Svar: Det är INTE för sent!

Inom kort kommer ett möte att annonseras ut här på bloggen samt på facebook i vår kära grupp Sociologinollorna 2010, Nina Gustafsson (ordförande i Nöjesutskottet) kommer att kalla till det första mötet som gäller nöjesutskottet. Där kommer vi att spåna på roliga event som vi ska hitta på tillsammans! Självklart är alla välkomna, det är alltså inte bara styrelsemedlemmar som kan närvara utan alla som känner för att styra upp galna och roliga sittningar, "utflykter" etc. är välkomna!

Ps 1. Bloggen kommer att vara betydligt mer aktiv framöver så kika in lite oftare!
Ps 2. Snart kommer även SOFUM väskorna att säljas igen och dom kostar 150kr!
Ps 3. Frågor? Lämna en kommentar så besvarar vi så fort vi kan!


Anders

Ord från insidan: Första styrelsemötet 2010/2011

Så föll det på ordföranden att starta detta lilla sidospår i bloggen. Eller det var helt sonika han själv som tog tag i tangentbordet och vägrade släppa det till någon annan i styrelsen.
Vi i SOFUM's styrelse vill att bloggen ska vara mer än bara en informationssida med info kring nollning och upplagda protokoll. Vi vill att det ska vara en sida som lever under hela terminen. För att få detta försöker vi härmed att blogga lite från insidan för att ni Sociologi/Socialpsykologi/Kriminologi-studenter ska få se vad en styrelsemedlem egentligen håller på med.
Som första bloggare vill jag här presentera den styrelse som är tillsatt för verksamhetsåret 2010/2011.
Dennis Nyheim
Maktgalen ordförande som inte gärna släpper ordet vidare och som klubbar beslut utan större gehör från sina undersåtar.

Anders Rammsy
Pengagalen som få och kommer med största sannolikhet försöka mygla till sig en och annan krona från föreningens kassa. Anders var det bästa alternativet som kassör.

Alexandra Lindén
Har ingen aning om vad hon ska bli när hon blir stor och vet definitivt inte vad en sociolog gör. Därför kommer hon hänga mycket med Åsa och Erika för att förstå vad det är hon håller på med. Arbetsmarknadsutskottet tyckte vi passade henne.
Nina Gustafsson
En vice ordförande gör ju ändå inget vettigt så hon tyckte allt att hon kunde vara Nöjesutskottets Ledamot också. Om du vill ha nattklubbssväng, häng då med i Ninas gäng!

Erika Norrman
Erika vill absolut inte ha något ansvar för pengar och tycker egentligen att SOFUM är lite för litet för henne. Hennes storhetsvansinne gör henne till SOFUM's representant hos BetSek.
Markus Norrström
Hade oturen att sitta lite för nära ordföranden under mötet och blev utsedd till SOFUMs ständiga sekreterare. Ja, eller i alla fall under första mötet.
Felicia Petterson och Annie Berglund glittrade i sin närvarande frånvaro. Deras ledamotröster kommer väga tungt när styrelsen är oenig. En ständig kamp kommer att pågå för att vinna deras röst i kommande beslut.
Har du läst så här långt? Ja då kan du fortsätta läsa det riktiga mer officiella protokollet nedan.
Bara så att ni vet. Denna dag komma första slasksnön till Umeå.

Dennis

Protokoll 5/10

Protokoll för styrelsemöte

Verksamhetsåret 10/11

 

Styrelsemöte nr.1

HT 2010

Datum: 5/10

Tid: 16:00

Plats: Föreningsrummet

 

§ 1 Mötet öppnas av ordförande.

Alla styrelsemedlemmar närvarande.

§ 2 Formalia

a)      Val av sekreterare för mötet

Markus Norrström

b)      Val av justerare

Nina Gustafsson

c)      Tid för justering av protokollet

Inom ramen av fem dagar efter styrelsemötet

d)     Fastställandet av dagordningen

e)      Föregående protokoll redovisas kortfattat.

Föregående möte var årsmötet där Oscar Pettersson var ordförande, Erika Norrman var sekreterare och Fredrik Nilsson var kassör. Oscar pratade om stadgarna och meddelade hur man kunde ändra dessa. Efter årsmötet blev det klart att Dennis Nyheim utsågs till ny ordförande medans Anders Rammsey tog posten som kassör. Erika Norrman utsågs till Betsek ledamot.

 

§ 3 Meddelanden

a)      Ordföranden

Ordförande delar ut stadgar till övriga i styrelsen

b)      Övriga meddelanden

Ordförande meddelar förväntningar av gruppen SOFUM. Som består av att arbetes ska delas lika, eventuella konflikter ska lösas omgående. Vid eventuella inköp så måste ordförande och kassör godkänna och underteckna handlingen.

 

§ 4 Styrelsen

a)      Styrelsens poster

Posten som vice ordförande introduceras till styrelsen av ordförande. Beslut, Nina Gustafsson utses som vice ordförande. Posten som sekreterare blir rullande under läsåret enligt beslut.

 

b)      Utskottsfördelning

Styrelsen informeras om arbetsmarknadsutskottet och dess verkan av Dennis. Beslut, Alexandra Linden blir arbetsmarknadsutskottets ledamot. Utbildningsutskottet diskuteras, dock tas inget beslut. Utbildningsutskottet tas upp igen på nästa möte.

 

Nöjesutskottet och dess uppgifter (sittningar, gemensamma aktiviteter, nollning etc) tas upp av ordförande. Beslut, Nina Gustafsson utses till nöjesutskottets ledamot.

c)      Protokoll offentligöras

d)     Stadgar (Föreningen § 4 Medlemsavgift)

Ämnet togs upp och diskuterades under mötet.

e)      Kickoff?

Beslut taget att 800kr det vill säga 100kr per styrelsemedlem kommer att gå till styrelsens kickoff. Detta för att stärka banden i den nya styrelsen och på så leda till en bättre gemenskap och sammanhållning inom gruppen.

 

§ 5 Bloggen – Hur sköter vi den bl.a?

a)      Kontaktuppgifter

Dennis uppdaterar och ändrar kontaktuppgifterna på bloggen SOFUM.

b)      Information om bloggen

Förslagsvis så kommer bloggen användas mer än som en informationskälla för att på så sätt locka fler läsare.

c)      Bloggansvarig eller ej?

Beslut taget om att alla är ansvariga för bloggen.

 

§ 6 Övriga frågor

Pengar från Betsek diskuteras. Anders ska fråga den föregående kassören Fredrik Nilsson hur processen fungerear.

 

§ 7 Nästa möte

Nästa möte sker den 26/10.

 

 

§ 8 Mötes avslutades.

 

________________                                                                                                   __________________

 

Dennis Nyheim                                                                                                          Nina Gustafsson

Ordförande                                                                                                                Justerare


Nu ni!

Nu ni, kära läsare, så ska vi se om det kanske blir lite förändring med denna blogg. Håll koll och se vad den nya styrelsen hittar på!

RSS 2.0